Free Ca'n Pastilla

Papà, vull esser Regidor de Festes d'una Ca'n Pastilla Lliure!!!

Davant les ofensives paraules del President

jmiquel | 21 Novembre, 2011 11:45

Davant les ofensives paraules del President de les Illes Balears,

José Ramón Bauzá (PP) sobre les víctimes del feixisme a Mallorca, durant l’acte de cloenda de la campanya electoral publicades ahir, 19 de novembre,  al Diari de Mallorca.

 

         Memòria de Mallorca vol expressar la seva enèrgica protesta i indignació, en nom propi i de totes les víctimes del feixisme, pel fons, les formes i el lloc escollit pel President de les Illes Balears José Ramón Bauzá, per referir-se al genèric (Memòria Històrica) que engloba el record i la recuperació de l'honorabilitat de les víctimes del feixisme de la guerra civil i la dictadura del general Francisco Franco.

 

            Protestam pel fons de les ofensives paraules del President  que es realitzaren dins el marc de l’acte de cloenda de la campanya electoral, amb la presència dels dirigents i candidats del Partido Popular que, segons les informacions recollides per Diario de Mallorca, respongueren amb rialles als gestos i les paraules del President de les Illes Balears i del Partido Popular a les Illes Balears, un fet que demostra la nul·la sensibilitat,  empatia i humanitat per part d'aquesta formació política envers el sofriment del milers de víctimes del feixisme i el dolor i patiment de les seves famílies, que a dia d'avui encara no saben on són les restes del seus avis, pares o mares, germans, etc. Patiment perpetuat des de 1936 fins els nostres dies.

 

            Protestam per les formes, perquè segons Diario de Mallorca aquestes ofensives afirmacions foren fetes en to de broma i escarni de l'acció de govern de l'actual partit al Govern central, el Partido Socialista Obrero Español, partit llargament repressaliat pel feixisme i amb milers de repressaliats i desapareguts a Mallorca. De cap de les maneres l'assassinat, la tortura, el robatori de nins, l’expoli o l'exili poden ser objecte de broma o ridiculització i molt manco les paraules poden sortir de la boca del màxim responsable polític de les Illes Balears, que hauria de ser el president de tots i cada un dels ciutadans i ciutadanes de les nostres Illes. Una ofensa feta al més alt nivell contra les víctimes més desvalgudes la democràcia actual: Les víctimes del feixisme de la guerra civil i la dictadura Feixista.

 

            Com a màxim representant dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, el Senyor. Bauzá, no pot ignorar que el lloc on es feren aquestes ofensives declaracions, l'hipòdrom de Son Pardo,  fou durant la guerra civil macabre escenari de l'assassinat de centenars d'homes i dones innocents, vinculats als partits d'esquerres i Republicans de Mallorca i defensors a ultrança dels valors democràtics encarnats en la II República Espanyola. Aquesta lleialtat els hi ocasionà la seva detenció il·legal, la tortura, la presó o la mort. Aquest sofriment, encara mai degudament recompensat per les administracions ni per la societat espanyola, no pot ser de cap de les maneres objecte de la burla d'un president escollit de forma democràtica.

 

Així mateix volem recordar al President Bauzá, el conveni que el Govern de les Illes Balears te signat amb l’Associació Memòria de Mallorca. Conveni vigent amb responsabilitats i obligacions adquirides per ambdues parts envers la Memòria Històrica, amb compromisos del Govern amb el col·lectiu que el mateix President d’aquest Govern ridiculitza i menysprea amb fins electorals i sense cap respecta per a les víctimes i els seus familiars.

 

            Per tot lo anteriorment exposat, Memòria de Mallorca exigeix que:  

 

          -El President de les Illes Balears, D. José Ramón Bauzá esclareixi les afirmacions aparegudes en premsa el passat dissabte dia 19 de novembre. Una disculpa i rectificació pública per les seves ofensives paraules sobre el genèric Memòria Històrica, que engloba també la recuperació de l'honorabilitat de les víctimes del feixisme de la guerra civil i la dictadura a Mallorca. 

 

            -El Partido Popular deixi d'utilitzar la Memòria Històrica com arma o argument per atacar als rivals polítics. Així com la memòria de les víctimes del Terrorisme d'ETA o de caire islàmic està molt protegida pels partits majoritaris, la memòria de les víctimes del terrorisme feixista és argument de confrontació política.

 

            -Als partits polítics en general que en conteses electorals, i fins que el problema de les víctimes del feixisme no s'hagi resolt de manera satisfactòria, deixin d'utilitzar el genèric Memòria Històrica per fer campanya electoral o com arma contra els rivals polítics.

 

            -I finalment tornam a sol·licitar a la societat civil, suport i respecte per les víctimes i pels seus familiars que a dia d'avui són dobles víctimes de la guerra i la dictadura.

           

            Memòria de Mallorca

            Novembre de 2011.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb